Maria Grapini ia la întrebări CE privind blocarea conturilor lui Donald Trump de pe rețelele de socializare și privind relațiile UE-SUA

Maria Grapini ia la întrebări CE privind blocarea conturilor lui Donald Trump de pe rețelele de socializare și privind relațiile UE-SUA

- in Locale, Social, Stiri
0

În contextul recentelor evenimente din SUA care au adus un impact semnificativ dar și semne de întrebare în întreaga lume și care au condus la blocarea conturilor de pe rețelele de socializare a președintelui, Donald Trump, europarlamentarul umanist, Maria Grapini din Timișoara, a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene.

În opinia europarlamentarului Grapini, blocarea conturilor de pe rețelele de socializare ale unui președinte de stat poate crea un precedent care să afecteze libertatea de exprimare.

Mai mult, a adăugat Maria Grapini, SUA este un partener strategic al Uniunii Europene iar, în aceste condiții, Uniunea are nevoie, în continuare, de dezvoltarea relațiilor economice și de securitate cu SUA. Astfel, a mai punctat europarlamentarul umanist, strategia care va fi adoptată de Comisia Europeană privind viitoarele relații cu UE este extrem de importantă.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini dorește să știe dacă oficialii Comisiei Europene își propun reluarea negocierilor privind Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP) cu noua administrație Biden.

Întrebările scrise adresate Comisiei Europene de europarlamentarul român sunt următoarele:

1. În acest context, consideră Comisia Europeană că blocarea conturilor de pe toate rețelele de socializare ale unui președinte în funcție al SUA poate fi un precedent și acest lucru poate afecta libertatea de exprimare?

2. Ce strategie are Comisia privind viitoarele relații ale UE cu SUA?

3. Își propune Comisia reluarea negocierilor TTIP cu noua administrație?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *