Maria Grapini – discurs zdrobitor, în PE, la adresa comisarului pentru Justiție, Vera Jourova

Maria Grapini – discurs zdrobitor, în PE, la adresa comisarului pentru Justiție, Vera Jourova

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentarul, Maria Grapini, a avut un discurs zdrobitor, luni 15 aprilie, în Parlamentul European de la Strasbourg, la adresa comisarului pentru Justiție, Vera Jourova, privind statul de drept.

Amintim că recent Jurova a tras de urechi România și guvernul că nu răspund comenzilor de la Bruxelles așa cum li se cere și nu fac sluj în fața mai marilor europeni.

Redăm discursul lui Grapini:

Doamnă comisar, este un eșec această dezbatere, se vede după prezență. Suntem 20 de persoane. Liderii cei mai critici la adresa României lipsesc din sală. Sunt lași. Recent, domnul Weber a îndrăznit să vină în România, în țara mea, să spună guvernului să sisteze un proces în derulare.

Doamna comisar, sunteți de specialitate. Știți bine că în materie de organizare judiciară și în domeniul justiției nu se pot amesteca nici guvernul din țara respectivă, nici oficialii europeni. Prin intervențiile oficialilor europeni, de fapt, a fost afectată independența justiției în România. Cetățenii nu înțeleg de ce anumiți oficiali, anumiți europarlamentari, se amestecă în procesele în derulare.

Ce vrem noi, vrem o Europă comună? Cum să facem o Europă comună. Doamna comisar, nu mie trebuie să îmi răspundeți, ci românilor să înțeleagă ce ați prezentat dumneavoastră aici. Nu ați dat nici măcar un exemplu de încălcare a statului de drept. Guvernul României are succes la președinția Consiliului UE. Vă pare rău că are succes, că a încheiat atâtea dosare?

Învinovățiți România că a schimbat un șef de instituție. Acel șef de instituție a făcut ravagii în justiție și în viețile oamenilor. Vorbesc de procese pierdute. Mii de procese. România nu este Kovesi, România nu este o persoană, ci înseamnă 20 de milioane  de oameni și va rog să îi tratați cu respect“, a spus Maria Grapini, luni 15 aprilie, în Parlamentul European.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *