Maria Grapini provocare către români de Ziua Costumului Național: ”Postați o poză în costum popular!”

Maria Grapini provocare către români de Ziua Costumului Național: ”Postați o poză în costum popular!”

- in Locale, Social, Stiri
0

De Ziua Costumului Tradițional din România pe care o sărbătorim în fiecare an, din 2015, în a doua duminică din luna mai, cel mai activ și reprezentativ europarlamentar român, Maria Grapini din Timișoara, lansează o provocare către locuitorii din Banat, din țară, dar și din întreaga lume, aflați în izolare.

Vă rog postați o poză pe Facebook îmbrăcați în costum tradițional românesc, să marcăm această frumoasă sărbătoare națională de suflet!”, îndeamnă Grapini.

Postările se pot face pe pagina de socializare a Mariei Grapini.

Amintim că în a doua duminică din luna mai, an de an, se sărbătorește Ziua Costumului Tradițional din România, manifestare legalizată la inițiativa europarlamentarei Maria Grapini din Timișoara, prin Legea nr. 102 din 13/05/2015 ca Legea Costumului Tradițional din România!

Din 2015 avem Legea Costumului Tradițional Românesc, lege apărută la inițiativa mea, manifestare de care îmi amintesc cu plăcere și o sărbătorim în fiecare an! Cred că tradițiile și cultura sunt indispensabile pentru identificarea noastră ca popor. Din păcate în acest an, 2020, la ediția a V-a, nu mai pot organiza întâlnirile publice pe care le-am făcut în fiecare an, din cauza pericolului infectării cu SARS-Cov2 (COVID19), dar putem posta fotografii îmbrăcați în costumul popular! Doresc tuturor românilor, oriunde s-ar afla, sănătate și să păstreze dragostea de țară, cultură, tradiții! Credem cu tărie în tradiții, istorie, simbolistică națională, românism sincer și mândrie firească pentru tricolor. Iubim România și pe românii de pretutindeni, milităm pentru unitate și iubire de neam”, este mesajul Mariei Grapini.

În fiecare an, Maria Grapini marca această mare sărbătoare națională înconjurată de artiști populari, istorici, profesori universitari, scriitori, timișoreni de toate vârstele, oameni care-și iubesc orașul, țara și tradițiile. Din păcate, anul acesta, evenimentul este marcat din izolare postând fotografii în costum popular pe Facebook.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *