Maria Grapini: ”Da, domnule Nicușor Dan, locul dumneavoastră tot acolo este: la periferia politicii românești!”

Maria Grapini: ”Da, domnule Nicușor Dan, locul dumneavoastră tot acolo este: la periferia politicii românești!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentara Maria Grapini a fondat în 1997, alături de alte doamne, o asociație pentru promovarea antreprenoriatului feminin nu numai din Timiș sau din Banat, ci din întreaga țară.

Asociația Femeilor Antreprenor din România nu face politică, dar reacționează și condamnă ferm comportamentul lui Nicușor Dan, care a avut o reacție nedemnă la adresa unei femei.

Atacul josnic al lui Nicușor Dan la adresa Gabrielei Firea a fost comentat dur de către europarlamentarul Maria Grapini.

Am militat, toată viață, pentru femei, pentru egalitatea de drepturi, pentru șansa lor de­a se afirmă profesional, în toate domeniile, de-a-și dovedi calitățile, într-o lupta deschisă și onestă, bazată pe putere, inteligență și adaptabilitate! Am și suferit, de multe ori, atunci când acest deziderat a fost brutal combătut de către unii bărbați, crescuți într-un spirit pe care mă feresc să-1 calific, dar pe care, cert, îl dezaprob și condamn ferm. Ceea ce a făcut Nicușor Dan este o mârșăvie nedemnă de un bărbat al modernismului prezent, darămite de un om politic – așa cum se autointitulează, nu și confirmă! E o întoarcere în timpuri reprobabile, în care gândirea masculină trimitea toate femeile în … superficial și derizoriu. Josnic, jignitor, condamnabil! Paralelă pe care acest candidat de laborator o face cu propria fiica este cu atât mai mizerabilă. Dincolo de asta, s-ar cere poate și-o anchetă socială, în condițiile în care un creier tânăr crește ASTFEL intoxicat! Da, domnule Nicușor Dan, fiecare societate are panaramele ei, da, ele stau la periferie. Locul dumneavoastră tot acolo este: LA PERIFERIA POLITICII ROMÂNEȘTI, asta dacă va acceptă, căci, prin declarațiile recente, ați pângărit-o până și pe ea! Așadar, PANORAMA asupra femeilor v-a deconspirat total: nimic mai mult decât o cocotă politică masculină! Eu și colegele mele din Asociația Femeilor Antreprenor din România -doamne demne de toată prețuirea și care, vă asigur, au făcut mult mai mult decât dumneavoastră pentru România – va somăm să va cereți scuze și să va retrageți din viață politică! Nu meritați să reprezentați un procent de peste 50 % femei!”, este mesajul eurodeputatei Maria Grapini – președinte fondator al Asociației Femeilor Antreprenor din România..

Gh. M.