Maria Grapini condamnă amestecul politicului în educație și i-a de urechi OMS, privind pandemia. Scrisoare deschisă către Florin Cîțu

- in Locale, Social, Stiri

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, condamnă ferm schimbarea discreționară, fără evaluarea indicatorilor de performanță, fără organizarea unui concurs și fără demararea unui dialog cu comitetele elevilor, respectiv, al părinților, a directorilor de școli de către Inspectoratele Școlare.

În opinia europarlamentarului Grapini, școala nu trebuie să fie un teritoriu al disputelor politice și al unor numiri pe criterii ce exclud competența. Creșterea calității actului educațional, a mai punctat Maria Grapini, trebuie să devină o prioritate pentru factorul politic, mai ales în condițiile unei pandemii necruțătoare care a afectat sistemul educațional.

Schimbarea directorilor de școli, în timpul unui an școlar, în timp de criză și fără a se dialoga cu corpul profesoral, comitetul elevilor și cel al părinților, fără criterii de profesionalism și fără organizarea unui concurs, reprezintă un amestec grosolan al politicului în Educație! Ca europarlamentar, susțin că Educația trebuie să aibă la bază doar criterii de calitate și eficiență! Condamn acest demers politic și solicit ministrului Educației și premierului să oprească aceste demersuri ale Inspectoratelor Școlare!”, a precizat Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini, întrebări adresate Comisiei Europene pe tema acțiunilor și „veridicității informațiilor furnizate de OMS

În contextul unei pandemii care a avut repercusiuni semnificative, pierderi de vieți omenești, nu numai la nivelul sănătății, dar și la nivelul economiei, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene, pe o temă de maximă actualitate.

Concret, întrebările europarlamentarului Grapini au vizat activitatea, „subiectivismul acțiunilor din ultimii ani și greșelile invocate de specialiști, în combaterea pandemiei SARS-COV-2”, finanțarea și veridicitatea informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății. Maria Grapini cere Comisiei Europene să-și prezinte punctul de vedere, în contextul în care o organizație mondială de anvergura OMS, finanțată în proporție de 80% de firme private, mai poate răspunde nevoii de informare a statelor membre ale UE, pe un domeniu crucial, domeniul sănătății.

Potrivit europarlamentarului Grapini, efectele proastei gestionări a pandemiei au adus și efecte majore asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutățirea calității vieții și scăderea puterii economice a Pieței Unice.

În aceste condiții, europarlamentarul Grapini a adresat Comisiei Europene următoarele întrebări scrise:

1.Având în vedere dezvăluirile făcute de televiziunea națională de știri din Italia, de informațiile făcute public de foști membri ai OMS din statele membre ale UE și din SUA, față de activitatea acestei organizații, finanțată în mare măsură de firme private, considerați că este necesar să vă autosesizați și să demarați o anchetă privind veridicitatea informațiilor furnizate de OMS?

2. Credeți că o organizație mondială care a ajuns să fie finanțată, în proporție de circa 80%, de firme private poate să răspundă nevoilor de informare ale statelor membre? Și, mai ales, pot statele membre să se bazeze pe recomandările acestei organizații, mai ales când este vorba de sănătatea cetățenilor?

3.Ce are de gând să facă Comisia în raport cu OMS după toate informațiile legate de subiectivismul acțiunilor din ultimii ani, de greșelile invocate de specialiști în abordarea pandemiei SARS-CoV-2 (COVID-19)?

Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată premierului Cîțu pe tema OMS

În contextul dezvăluirilor făcute de către presa internațională legate de încercarea Organizației Mondiale a Sănătății de a ascunde proasta gestionare a pandemiei, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a reacționat, adresând o scrisoare deschisă, pe această temă extrem de importantă, premierului României, Florin Cîțu.

Potrivit europarlamentarului Grapini, OMS este finanțată în mare măsură de firme private, ceea ce poate pune la îndoială veridicitatea informațiilor și a recomandărilor transmise statelor membre ale UE, implicit și România.

Maria Grapini susține, de asemenea, că proasta gestionare a pandemiei a adus efecte negative asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutățirea calității vieții cetățenilor și scăderea puterii economice a Pieței Unice.

În scrisoarea deschisă, europarlamentarul umanist îi solicită premierului să precizeze contribuția financiară a României la această organizație, în condițiile în care românii trebuie să fie informați cu privire la această contribuție financiară acordată unei organizații asupra căreia planează multe suspiciuni.

Considerați că este necesar să solicitați explicații Organizației Mondiale a Sănătății privind dezvăluirile făcute de postul național de televiziune din Italia și să propuneți o decizie a Parlamentului național privind continuarea finanțării OMS?”, se mai arată în scrisoarea deschisă adresată de europarlamentarul Grapini, premierului Cîțu.

Gh. M.