Maria Grapini comentează Raportul MCV: „Documentul este o dovadă vie că România a… „beneficiat” de trădare de țară de la cel mai înalt nivel!”

Maria Grapini comentează Raportul MCV: „Documentul este o dovadă vie că România a… „beneficiat” de trădare de țară de la cel mai înalt nivel!”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Europarlamentarul Maria Grapini a reacționat miercuri, 23 octombrie, la Raportul MCV, document care a stârnit rumoare în întreaga clasă politică românească, dar și printre români, odată ce țara noastră este prezentată Europei, într-o lumină total defavorabilă.

Maria Grapini: „Politica externă o pot face doar patrioții! Raportul MCV este o dovadă vie că România a “beneficiat” de trădare de țară de la cel mai înalt nivel – de la cei care au fost aleși de către români pentru a le apăra drepturile de cetățeni europeni, dar și pentru respectarea statului independent și suveran, România! Mă întreabă mulți de ce aceste cozi de topor sunt mai credibile la instituțiile europene decât patrioții români, care aduc argumente pentru combaterea minciunilor aserviților. Răspund, cu demnitate și curaj: pentru că reprezentanții de vârf ai instituțiilor europene sunt din Vest și doresc să obțină pentru țările lor, pe nimic, ce se mai poate din România, căci mai avem încă ce oferi!”.

Cât privește analiza pozitivă din Raport, la adresa țării vecine, Bulgaria, Maria Grapini are o explicație simplă: acolo, oamenii politici, de la stânga la dreapta, susțin, deopotrivă, interesele țării! Asta face, în opinia europarlamentarului, diferența privind România și Bulgaria din Raportul care a generat noi tensiuni naționale.

Maria Grapini nu s-a oprit aici: “Partea cea mai odioasă, mincinoasă din Raport a fost scrisă la București! Atacul din Raport la Curtea Constituțională este un atac la statul de drept și la suveranitatea națională! Acest atac este alimentat chiar de către președintele României, care a refuzat sistematic punerea în aplicare a hotărârilor Curții Constituționale”.

Soluția, în opinia europarlamentarului, este una singură și se cere pusă în aplicare imediat: „Toți cei care mai înțeleg ce înseamnă patriotism și interes național TREBUIE să demonteze minciunile celor care subminează interesele României! PATRIOTISMUL trebuie să fie primul criteriu după care alegem politicienii care să ne reprezinte!”.

În conflictul turco-sirian, Maria Grapini se poziționează de partea vieții!

Plenul Parlamentului European de la Strasbourg a dezbătut, miercuri, 23 octombrie, efectele operațiunii militare turce în nord-estul Siriei, conflict care a stârnit valuri majore de proteste internaționale.

Europarlamentarul Maria Grapini a intervenit în plen, insistând pe rațiune, pe apărarea valorilor cu adevărat importante, în fapt cele mai importante.  “Avem o unanimitate, aici. Și Comisia, și Consiliul critică invazia Turciei în Siria. Și noi, în Parlamentul European, criticăm, dar este de ajuns? Avem o Rezoluție pe care o vom vota mâine, dar este de ajuns? Cred că Uniunea Europeană, alături de alte instituții internaționale, are obligația să intervină concret! Ce putem face noi? Sigur, e importantă Turcia, e importantă ca piață, dar ce alegem între o dezvoltare economică a Pieței Interne și securitatea cetățenilor? Acolo, mor oameni, mor copii și femei, cetățeni pe care noi trebuie să-i apărăm, pentru că unul dintre obiectivele Uniunii Europene este acela de-a asigura securitatea și pacea!”, a declarat europarlamentarul.

Maria Grapini a făcut, în finalul intervenției, un apel public pentru securitatea cetățenilor: “Avem o responsabilitate internațională și cred că trebuie să facem mai mult decât o Rezoluție!”.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *