Maria Grapini cere public să se renunțe la dubla măsură a standardelor calității produselor alimentare, în Europa de Est!

Maria Grapini cere public să se renunțe la dubla măsură a standardelor calității produselor alimentare, în Europa de Est!

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Preocupată de calitatea produselor importate şi la curent cu recentele tensiuni pe această temă, apărute în mai multe țări  est-europene, europarlamentarul Maria Grapini din Timișoara a adresat, recent, o întrebare Comisiei Europene.

Subiectul a fost “Standardele duble ale calității produselor alimentare distribuite în Europa de Est și în România”. În preambul, europarlamentarul român a invocat Directiva 2005/29/CE, adoptată de Parlamentul European și Consiliul European, privind practicile comerciale neloiale ale întreprinderilor de pe piața internă față de consumatori.

“Cu toate acestea, numeroase studii efectuate în Europa indică o calitate inferioară a ingredientelor utilizate în produsele ambalate de mărci globale și vândute în țările din Europa de Est. Cele mai mari diferențe se regăsesc în produsele vândute de „mărcile proprii” ale supermarketurilor și hipermarketurilor distribuitoare. Acest fapt are implicații directe asupra sănătății consumatorilor est-europeni, poate fi clasificat drept discriminatoriu și duce la o concurență inechitabilă. Care sunt măsurile pe care Comisia le are în vedere pentru a asigura distribuția produselor de calitate uniformă în UE și evitarea practicilor neloiale pe viitor?”, a fost întrebarea adresată Comisiei de către Maria Grapini.

Gh. M.