Maria Grapini a vorbit în Parlamentul European despre importanța Revoluției din Decembrie 1989 începută la Timișoara

Maria Grapini a vorbit în Parlamentul European despre importanța Revoluției din Decembrie 1989 începută la Timișoara

- in Locale, Social, Stiri
0

Luni, 16 decembrie, europarlamentara Maria Grapini a vorbit în Plenul Parlamentului European despre importanța Revoluției din Decembrie 1989 începută la Timișoara, în urmă cu 30 de ani și, care, apoi, s-a extins în toată țara.

”Am adus un omagiu eroilor, răniților și tuturor românilor care prin curajul lor au făcut ca să fim liberi, să avem dreptul să spunem ”Da!” sau ”Nu!”, să circulăm liber, să alegem calea democrației! Mulțumesc, Timișoara, Mulțumesc, România!”

Prezentăm mesajul eurodeputatei Maria Grapini transmis Europei, Timișoarei și întregii Românii:

Vin de la Timișoara unde acum 30 de ani eram pe stradă, alături de ceilalți cetățeni. Vă rog să înțelegeți că Revoluția Română din Decembrie 1989 nu este a unei persoane sau a unui grup, ci a tuturor românilor și a timișorenilor care au strigat ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara!”. Atunci a fost o revoltă populară. Au ieșit oamenii din fabrici, din instituții și din toate colțurile Timișoarei. Fiindcă este o comemorare, vă rog să îmi permiteți să fac o plecăciune în memoria martirilor de la Timișoara care s-au sacrificat primii și a tuturor românilor care au ieșit în stradă să înfrunte gloanțele cu piepturile goale în fața celor care au venit înarmați să îi împuște. Avem datoria toți, inclusiv instituțiile europene, să îl respectăm pe poporul român, care este proeuropean, nu vă luați după anii sau alții care spun altceva. Poporul român este proeuropean, iar locul nostru este în Uniunea Europeană și cer Comisiei Europene, Parlamentului și Consiliului European să respecte drepturile românilor, în calitate de cetățeni europeni, și dați-ne credibilitate, fiindcă în 30 de ani s-au schimbat foarte multe în bine în țara noastră. Poate că nu știți cât, dar vă invităm acasă la noi să vă convingeți. Și vouă, români dragi, oriunde v-ați afla, vă cer unitate, solidaritate și iubiți-vă țara !!”, a fost discursul Mariei Grapini, luni 16 decembrie 2019, în Parlamentul European.

Maria Grapini, în chestiunea combaterii fraudei pe TVA
„Nu IMM-urile fac evaziunea!”

După ce-a luat cuvântul, luni, 16 decembrie, în plenul PE de la Strasbourg, pe tema Revoluției din Decembrie 1989, europarlamentarul Maria Grapini a intervenit și pe subiectul măsurilor de consolidare a cooperării administrative în vederea combaterii fraudei în domeniul TVA.

Maria Grapini a făcut referire la instrumentele pe care Comisia Europeană și Parlamentul European le-au găsit, în încercarea de contracarare a evaziunii pe TVA, cum ar fi Eurofisc – prin care statele membre își transmit informații – insuficiente, însă, în opinia sa. Europarlamentarul a pledat, în aceeași intervenție, din nou, în favoarea IMM-urilor.

Din păcate, există evaziune transfrontalieră pe TVA, există și în comerțul electronic, există și la exporturi, și între statele membre și țările terțe. Există, de asemenea, achiziții fictive. Ce ar trebui să facem? Să identificăm alte instrumente prin care să stopăm asta. Nu microîntreprinderile, nu IMM-urile fac evaziunea! Există o legătură cu criminalitatea economică, evaziunea pe TVA e plasată în această zonă și cred că trebuie să găsim alte instrumente care să ducă la diminuare. Subliniez, totuși, că, față de 2016, când aveam 150 de miliarde, cifra a mai scăzut, însă, domnule comisar, cred că aveți mult de lucru pe această temă!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, luni seara, în plenul PE de la Strasbourg.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *