Marea sărbătoare a costumului popular 2019 s-a bucurat de un succes extraordinar la Buziaș

Marea sărbătoare a costumului popular 2019 s-a bucurat de un succes extraordinar la Buziaș

- in Locale, Social, Stiri
0

Marea sărbătoare a costumului popular 2019 s-a bucurat de un succes extraordinar la Buziaș. Sute de bănățeni, români adevărați, îmbrăcați în costume tradiționale au ținut să fie prezenți cu mic cu mare, alături de femeile antreprenor și de Maria Grapini, pentru a se distra și a simți românește.

Din 2015, a doua duminică din mai este Ziua costumului tradițional din România, sărbătoare instituită în urma unui proiect de lege realizat de Maria Grapini.

Duminică am sărbătorit Ziua costumului tradițional din România, la Buziaș! Mulțumesc bunilor români care au participat, mulțumesc AFAR, Casa Doinelor, Asociației Constantin Brâncuși, Asociației Seniorilor, gazdei noastre familia de întreprinzători ai căminului pentru persoane în vârstă “Casa Nouă”! Am dorit să aducem un zâmbet pe fața oamenilor care locuiesc acum în Casa Nouă și să evidențiem tradiția și costumul popular! Mulțumesc Asociației Femeilor Antreprenor din Români care, în fiecare an, organizează evenimente dedicate acestei zile dedicate tradiției românești. Mulțumesc tuturor românilor care marchează aceasta zi purtând costumul românesc. Am susținut și susțin tradițiile, cultura și valorile românești!”, a fost mesajul Mariei Grapini, dat cu prilejul Zilei costumului tradițional din România.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *