Marea Lojă Naţională din România și Viitorul României

Marea Lojă Naţională din România și Viitorul României

- in Actualitate, Economie, Locale, Stiri
0

Noua dezbatere intitulată “Promovarea capitalului şi business-ului autohton” moderată de prof. univ. dr. Petru Ștefea și organizată de Mara Lojă Națională din România s-a bucurat de un mare succes, la sfârșitul săptămânii, la CCIA Timișoara.

Întâlnirea a făcut parte din seria de conferinţe sub titlul “Viitorul României”.

Sala Europa a fost arhiplină de antreprenori, profesori universitari, directori de instituții, primari și întreprinzători particulari etc. La eveniment au fost prezenți și mulți oameni de afaceri străini, care activează în Timișoara sau mutați definitiv aici. Unul dintre aceștia a fost și Sebastiano Stoppa, director în cadrul Emiliana West Rom, din Dudeștii Vechi – cea mai mare companie pe agricultură din Timiș.

Evenimentul face parte din seria de conferințe și dezbateri la nivel național sub titulatura Viitorul României. Este un program al Marii Loje Naționale din România prin care își propune să faciliteze aducerea în dezbaterea societății civile a specialiștilor din mediul social și de business cu teme de mare interes ale actualității. Dorim astfel să clarificăm aspecte legate de temele alese în acest proiect. Prezența capitalului străin este binevenită, dar  cred că trebuie să ne intereseze în primul rând capitalul românesc, firmele autohtone, ce se întâmplă cu mediul de afaceri românesc și încotro acesta se îndreaptă în acest moment. Mă bucur că ne-au onorat cu prezența lectori foarte importanți la această dezbatere. Voi fi mereu prezent alături de dumneavoastră, mai ales dacă cineva dorește să afle mai multe despre Marea Lojă Națională din România și despre implicarea în proiect”, a spus prof. Radu Bălănescu, mare maestru al Marii Loje Naționale din România, prezent la Timișoara.

Cu acest prilej au avut loc mai multe prezentări ale unor specialiști în diferite domenii din mediul universitar și de afaceri. Este vorba de prof. dr. Marius Badea, doctor în economie cu o experiență de 20 de ani în analize economico-financiare și în managementul afacerilor, Sorin Maxim, directorul ADR Vest, specialist în fonduri UE, prof. univ. dr. Horațiu Moldovan, antreprenor de 27 de ani, Ciprian Man, fost cadru didactic universitar, specialist și mentor în start-up-uri, sau Radu Nicosevici cu experiență în Comitetul Economic și Social European. El a vorbit despre manipularea prin fake news, care există în mass-media actuală.Până acum la dezbaterile ce au avut loc în București, Cluj Constanța, Iași, Craiova și Timișoara au participat aproximativ 8.000 de cetățeni.

Marea Lojă Națională din România, în colaborare cu principalele instituții ale statului român, organizează ciclul de conferințe și dezbateri „Viitorul României”, în care se abordează teme importante și de actualitate pentru societatea românească.

Tematicile alese reprezintă repere ale interesului manifestat de mass-media și publicul larg, dar și resurse de dezvoltare pentru viitorul țării noastre. Urmărind nevoia de normalitate și viziune strategică în abordarea unor astfel de repere, inițiativa își propune să reunească lideri de opinie și exponenți ai zonelor de expertiză vizate, astfel încât proiecția rezultată să ofere atât oportunitatea unei dezbateri reale pe teme concrete, dar și soluții pentru evitarea unor confuzii sau distorsionari ale situației reale ori ale soluțiilor de care România are nevoie în această perioada.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *