Mare sărbătoare la Aquatim! Ziua gospodarului, chiar de Sfântul Ilie aducătorul de ploi

Mare sărbătoare la Aquatim! Ziua gospodarului, chiar de Sfântul Ilie aducătorul de ploi

- in Locale, Social, Stiri
0

Aquatim atenționează că data de 20 iulie este recunoscută de multă vreme în rândul companiilor de apă din România drept ”Ziua Gospodarului” sau ”Ziua lucrătorului din serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare”.

Coincidență sau nu, „gospodarii apelor” și-au ales sărbătoarea creștină a Sfântului Ilie drept cea mai importantă zi din an vizavi de activitatea lor.

În 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Proroc Ilie, un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă, cel ce are puterea de a deschide cerurile și a stăpâni tunetele și fulgerele. În tradiția populară, Sf. Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor. De Sfântul Ilie se mănâncă, pentru prima dată în an, mere, struguri, nuci și alune, iar apicultorii încep acum să recolteze mierea de albine.

Revenind la „oamenii apei” și obiceiurile lor, Ziua Gospodarului este, prin tradiție, un prilej pentru angajații Aquatim, dar și ai altor companii de apă din țară, de a se reuni și bucura împreună, de a-și aminti de susținerea reciprocă și tot ce îi leagă ca membri ai unei mari familii, cea a profesioniștilor din industria apei. Așadar, vă dorim tuturor, colegi și clienți deopotrivă, un sincer ”La mulți ani !” – este mesajul Aquatim.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *