Marcel Vela, la Timișoara: “Prefectul este un fel de premier la nivelul județului”. Ce modificări vrea să facă

Marcel Vela, la Timișoara: “Prefectul este un fel de premier la nivelul județului”. Ce modificări vrea să facă

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat vineri, 10 ianuarie, la Timișoara, că are în vedere să facă mai multe modificări în administrație, iar printre acestea se numără acordarea unor atribuții mai mari prefecților. Asta în condițiile în care, susține Vela, prefectul este un fel de premier la nivelul fiecărui județ.

Acum analizăm tot ce ține de reorganizarea ministerului, eficientizarea lui. În prezent, prefecturile țin de Ministerul Afacerilor Interne. În mod normal, prefectul este un fel de premier la nivelul județului. Prefectul ar trebui nu doar să coordoneze, ci să și subordoneze ceilalți directori de deconcentrate. Poate ar trebui să gândim, să avem curaj să spunem că prefectul este premierul din teritoriu și este șeful tuturor reprezentanților instituțiilor Guvernului în teritoriu, care ar trebui să se subordoneze direct premierului. Este o etapă pe care o gândim, nu știu cum se poate implementa, dar am evocat acest episod să vedeți că suntem interesați de statutul, puterea prefectului de a interveni într-o situație delicată. Este un nou început, suntem de două luni în Guvern și depunem toate eforturile pentru a moderniza actul administrativ, iar orice sfat este binevenit”, a afirmat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a participat vineri, 10 ianuarie, la Timișoara, la ceremonia de investire în funcție a noului prefect de Timiș, Liliana Oneț.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *