Marcel Ciolacu, presedintele PSD: “Suntem pregatiti sa preluam o eventuala guvernare”

Marcel Ciolacu, presedintele PSD: “Suntem pregatiti sa preluam o eventuala guvernare”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Zvonurile cum că din toamnă coaliția de guvernare PNL – USRPLUS s-ar rupe circulă de cel puțin două luni. De asemenea, se spune că un Guvern PNL ar urma să fie susținut “din umbră” de PSD. Marcel Ciolacu, președintele PSD a declarat, vineri, la Timișoara, că partidul cel mai mare din România nu va susține niciodată un guvern minoritar și că nu va fi o catastrofă dacă vor avea alegeri anticipate.

Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, pe domnul Stănescu, pe Fredy, pe Sorin cumva că vom susține vreodată să rămână doamna Turcan, să rămână domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu. Dar să știți când avem o Românie normală, așa a promis-o domnul Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile de a face propunerea de prim-ministru, trebuie să-ți asumi și consecințele. Și nu cred că este o catastrofă pentru prima oară în România după 30 de ani să avem și alegeri anticipate. Sunt în Bulgaria acum. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de ordonanțe de urgență care trebuie aduse în Parlament și modificate. Mai scurt, PSD nu e angrenat într-un joc politic care privește alt partid. Pe noi ne interesează soarta românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Social-democrații pregătesc moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Marcel Ciolacu a mai spune că ar fi prima dată când o moțiune de cenzură ar avea șanse să treacă după numai șase luni de la alegerile generale.

Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, și angrenați în arcul guvernamental și o altă formațiune care este în opoziție, avem o negociere pe textul moțiunii, dar și cu grupul minorităților, cât și cu colegi neafiliați. În acest moment, are șanse să treacă. Oricum este prima oară când are șanse o moțiune de cenzură să treacă numai la șase luni de când au avut loc alegeri generale. Nu s-a mai întâmplat în perioada post-decembristă așa ceva. Vrem să avem și un suport și de la partenerii sociali, este o nouă abordare a PSD. (…). Suntem pregătiți să preluăm o eventuală guvernare“, a mai spus Ciolacu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *