Maia Morgenstern este Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

Maia Morgenstern este Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara

- in Cultura, Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
maia morgenstern

Universitatea de Vest din Timișoara a acordat luni, 13 noiembrie, titlul de Doctor Honoris Causa unei alte personalități din România. Este vorba de actrița de teatru și film Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din București. Ceremonia în cadrul căreia Maia Morgenstern a primit cea mai înaltă distincție academică a avut loc în Aula Magna a instituției.

Maia Morgenstern este un model de tenacitate, de perseverență și dedicare, de modestie și umanitate pentru tinerii în căutare de repere profesionale și morale. Nu putem decât să ne bucurăm că, în contextul evenimentelor culturale organizate în Timișoara cu prilejul nominalizării orașului de pe Bega la onorantul titlu de Capitală Culturală Europeană în 2021, Universitatea de Vest din Timișoara devine un model de implicare în cultura comunității prin promovarea nu numai a evenimentelor artistice, culturale și de creație artistică sub toate formele sale, ci și a unor personalități marcante a culturii românești, precum distinsa doamnă Maia Morgenstern“, a afirmat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Actrița a fost vizibil emoționată în timpul ceremoniei și a precizat că primirea acestei distincții o face să se simtă “mândră. Sunt extrem de fericită”.

Astăzi, Maia Morgenstern poate fi văzută în spectacolul “Maitreyi”, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, unde joacă alături de fiica sa, Cabiria. Pentru că locurile pentru reprezentația de la ora 20.00 s-au epuizat în timp record, va fi încă o reprezentație, la cererea publicului, în aceeași zi, de la ora 17.30.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *