Mai puţine apartamente de închiriat la Timişoara, înainte de începerea anului universitar. Cu cât a scăzut numărul lor

Mai puţine apartamente de închiriat la Timişoara, înainte de începerea anului universitar. Cu cât a scăzut numărul lor

- in Economie, Slider
0
apartament

O problemă în plus pentru studenţii admişi la una din cele patru universităţi de stat din Timişoara. În cazul în care nu au prins un loc în cămin sau nu şi-au dorit asta, au două variante: fie locuiesc într-un cămin privat, fie în chirie. Însă, Imobiliare.ro anunţă că a scăzut numărul apartamentelor de închiriat din Timişoara. Prin urmare, studenţii au de ales dintre un număr mai mic de anunţuri.

Astfel, în capitala Banatului numărul locuinţelor de închiriat, la început de an universitar, a scăzut cu 17 % faţă de anul precedent, de la 929 la 773 de oferte noi. 39 % dintre ofertele publicate în luna august a acestui an au fost pentru garsoniere, 35 % au vizat apartamente cu două camere, iar 14 % au reprezentat ofertele de apartamente cu trei camere. Însă, a crescut numărul apartamentelor cu cel puţin patru camere, faţă de 2014, de la 3 % la 12 %.

„Scăderea volumului de apartamente de închiriat din marile orașe poate fi pusă, cel puțin în parte, pe seama stabilizării pieței achizițiilor și a reluării unei tendințe ascendente a prețurilor. Proprietarii sunt, probabil, mai optimiști și încep să-și recapete curajul de a-și scoate locuințele la vânzare, în loc să-și continue așteptarea și să se mulțumească cu veniturile obținute din închiriere”, spune Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *