Mai PENIBIL de atât nu se poate: Un ministru german, condus într-o sală JALNICĂ în care învaţă elevi de la o şcoală din Timişoara. De ce n-a făcut primăria nimic

Mai PENIBIL de atât nu se poate: Un ministru german, condus într-o sală JALNICĂ în care învaţă elevi de la o şcoală din Timişoara. De ce n-a făcut primăria nimic

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
atelier colegiul ferdinand timisoara

Companiile germane le-au dat o mână de ajutor elevilor care învaţă în mai multe şcoli din Timişoara, la clase profesionale după sistem dual. Astfel, de trei ani încoace, elevii care se înscriu în astfel de clase primesc o bursă de 200 de lei din partea acestor firme, echipamentele necesare pentru a putea învăţa mai bine meserie, dar au şi posibilitatea de a face practică în companii. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei Timişoara sunt indiferenţi la problemele cu care se confruntă aceste şcoli.

De exemplu, la Colegiul Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timişoara, reprezentanţii municipalităţii au promis încă de acum trei ani că vor renova atelierul şcolii, însă totul a rămas doar la stadiul de vorbe. Astăzi, mai mare a fost uimirea delegaţiei germane, din care a făcut parte şi Friedrich Peter, ministru pentru Consiliul Federal, Probleme europene şi Afaceri Internaţionale din Badenwurtenberg, care a vizitat şcoala, când a fost condusă într-o sală plină de igrasie, care arăta într-o stare jalnică.
20150908_090854

“Cu siguranţă, clădirea şcolii trebuie renovată şi mai cu seamă atelierele nu corespund standardului actual de tehnic şi de ceea ce ar trebui să aibă elevii la dispoziţie. Dar este un punct de plecare, este un punct de dezvoltare”, a precizat ministrul Friedrich Peter, care l-a şi întrebat pe viceprimarul Dan Diaconu de ce nu a fost încă renovat atelierul.

“Urmează refacerea completă a atelierului-şcoală, proiect la care au lucrat proiectanţi, dar şi persoane din interiorul firmelor, astfel încât ceea ce a ieşit ca proiect este perfect adaptat cerinţelor firmelor. Proiectul este aprobat, urmează licitaţia, din punctul de vedere al execuţiei, banii există în buget şi el va fi realizat în cursul acestui an, cu siguranţă”, s-a scuzat viceprimarul Timişoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *