Mai mulți profesori de la Facultatea de Arte a UVT au expus la galeria Helios

Mai mulți profesori de la Facultatea de Arte a UVT au expus la galeria Helios

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Manifestare culturală inedită, luni 8 iulie, seara, la galeria Helios, din piața Victoriei din Timișoara. Mai mulți profesori de la secția Pictură a Facultății de Arte, din cadrul Universității de Vest Timișoara, au organizat vernisajul unei  expoziții de pictură sub denumirea Anexa 5.1.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. Ileana Pintilie Teleagă, critic de artă a spus: ”E o diversitate mare de stiluri și tablouri. E pictură abstractă, pictură figurativă, sunt și lucrări de atelier, fiecare cu drumul lui și cu experimentele lui. Unii merg pe desen mai mult, alții pe construcții geometrice. Sunt și experimente date de vibrația culorilor. Fiecare cu direcția lui. Sunt diverse lucruri mai subtile legate de mediul acesta al picturii. E foarte interesant ce fac împreună și ce a ieșit aici. E o idee foarte bună că profesorii au decis să își expună creațiile artistice la galeria Helios”.

Cei opt artiști plastici sunt: Daciana Andoni, Călin Beloescu, Daniela Constantin, Cristina Daju, Moldovan Smaranda, Andrei Părăușan, Liliana Popa și Cristian Sida.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *