Mai multe străzi în Timișoara, fără apă rece, luni. În Opatița program special de spălare a rețelei

Mai multe străzi în Timișoara, fără apă rece, luni. În Opatița program special de spălare a rețelei

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Luni, 16 iulie, între orele 9 – 12, Aquatim va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Școlii, Comănești și Ștefan cel Mare. Întreruperea alimentării cu apă este necesară pentru remedierea unui defect de conductă, localizat la intersecția străzilor Școlii și Ștefan cel Mare. De asemenea, marți, 17 iulie, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă pe str. Felix, între orele 9 – 14, pentru conectarea unei locuințe la rețeaua publică de apă.

Dr. ing. Ilie Vlaicu, director general, a explicat că la reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu se folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea ei completă.

În Opatița – program special

Astfel, în perioada 16 – 20 iulie, Aquatim atenționează că rețeaua de distribuție a apei din Opatița va fi spălată zilnic, cu un amestec de apă și aer sub presiune, cu utilaje speciale. Acest program special de spălare a conductelor urmărește eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora, rezultatul fiind îmbunătățirea calității apei din rețeaua de distribuție.

Programul de spălare a conductelor se va desfășura zilnic, de luni până vineri, între orele 9 și 15, și va acoperi curățarea zilnică a unui tronson de circa 1-1,5 km, în funcție de gradul de colmatare. Atât în timpul lucrărilor, cât și la reluarea alimentării cu apă rece, este posibil ca la robinetele consumatorilor din zonele menţionate să curgă apă tulbure. De aceea, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă. Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată“, transmit reprezentanții Aquatim.

Gh. M.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *