Mai multe străzi din partea de nord a Timișoarei, fără apă rece, joi și vineri

Mai multe străzi din partea de nord a Timișoarei, fără apă rece, joi și vineri

- in Locale, Social, Stiri, Utile
0

O lucrare importantă de modernizare a rețelei de apă din Timișoara, înlocuirea tronsonului de rețea de pe strada Mătăsarilor, aparținând magistralei de alimentare cu apă a părții de nord a orașului, este la final.

Aquatim a informat că ultima etapă a lucrării, conectarea conductei noi la rețeaua de distribuție, va fi executată în intervalul 13 iunie, ora 3.AM – 14 iunie ora 4AM, interval în care se va întrerupe alimentarea cu apă a străzilor Mătăsarilor, Intrarea Carului și Uzinei.

Presiunea apei va fi redusă pe străzile Frederic Mistral, Eugen Longinescu, Moldovei și Aleea Ghirodei, precum și în partea de nord orașului, în zonele de blocuri Lipovei, Ion Ionescu de la Brad, Aradului, Torontalului, UMT, Dorobanților, Mircea cel Bătrân și Matei Basarab. Se va lucra la intersecțiile străzii Mătăsarilor cu străzile Uzinei și Aleea Ghirodei.

Dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim, a subliniat că lucrare face parte din programul de investiții al societății Aquatim pentru modernizarea rețelei de apă a Timișoarei și constă în înlocuirea unui tronson de conductă din fontă ductilă, cu diametrul de 1.000 mm, în lungime de 480 de metri.

Lucrarea a început în martie 2018, a fost executată de firma Tubular Tehnosistem și a costat 2,2 milioane de lei (fără TVA), costurile acoperind proiectarea și execuția.

Gh. M.