Mai multe clase pregătitoare pentru noul an școlar, în Timiș

Mai multe clase pregătitoare pentru noul an școlar, în Timiș

- in Educatie, Locale, Stiri
0
clasa pregatitoare

Inspectoratul Școlar Județean Timiș în ședința Consiliului de administrație a procedat la ajustarea planului de școlarizare, aprobat în luna ianuarie, inițial, pentru anul școlar 2019-2020, la clasa pregătitoare.

În felul acesta a asigurat accesul tuturor copiilor spre unitățile de învățământ din circumscripție. Ajustarea planului de școlarizare a generat o majorare cu 13 a numărului de clase pregătitoare și o diminuare, după caz, acolo unde nu s-au înscris numărul minim de copii prevăzut de lege, cu 4,5 clase.

Pe total județ, creșterea este reflectată prin majorarea cu 8,5 clase. În același timp, pe situații de excepție, au fost majorate și unele efective de elevi, la unele clase, acolo unde…numărul copiilor ce fac parte din circumscripție nu au putut conduce la constituirea unei clase, dar, pentru care, ISJ Timiș a fost obligat să asigure loc, în vederea înmatriculării, în școlile de circumscripție. În atașament, voi anexa situația existentă în acest moment, exclusiv pe școlile la care au survenit modificări. Ca și număr total de clase pregătitoare, aprobate pentru anul școlar 2019-2020 avem: 285, 55 ( față de 279,05 câte au fost inițial aprobate)”, a explicat prof. Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *