Mai mult de 20.000 hectare de teren agricol lovite de secetă în Timiș. DAJ face verificări

Mai mult de 20.000 hectare de teren agricol lovite de secetă în Timiș. DAJ face verificări

Conform Direcției Agricolă Județene (DAJ) Timiș, fermierii au depus cereri de constatare a calamităților de secetă pentru peste 20.000 de hectare de teren agricol, până la sfârșitul săptămânii.

Cum trebuie să procedeze agricultorii pentru a veni echipa de control? ”Fermierii trebuie să facă o sesizare la primăria din localitate, iar primăria trimite o notificare la DAJ la Timișoara. Noi ne sesizăm și mergem la om și discutăm cu el despre nivelul calamităților. Numai așa agricultorii pot primi eventuale despăgubiri. Noi nu putem garanta că guvernul le va și da. Comisia face constatarea, se încheie un proces verbal, îl trimit la DAJ, unde se centralizează, apoi noi îl trimitem la Prefectura Timiș și la Ministerul Agriculturii. Ca să primească despăgubire, cultura trebuie să fie calamitată de la 30% în sus. Erau solicitări de constatare de la fermieri pentru peste 20.000 de ha”, a spus prof. univ dr. Doru Petanec, directorul DAJ Timiș.

Comisia de inspecție este formată formată dintr-un reprezentant de la APIA, unul de la DAJ și unul de la primăria din localitate. În primele patru luni ale anului 2020 deficitul de apă era de 85%, dar în funcție de zonă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *