Luni, începe anul şcolar şi la Penitenciarul Timişoara

Luni, începe anul şcolar şi la Penitenciarul Timişoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

La Penitenciarul Timişoara va avea loc  Festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018, luni 11 septembrie de la ora 14.00, pentru un număr de 89 de persoane condamnate la pedepse privative de libertate.

Penitenciarul Timişoara are drept colaboratori pe linia şcolarizării deţinuţilor: pentru ciclul primar şi gimnazial, Şcoala Gimnazială nr. 16, iar pentru ciclul liceal Colegiul Tehnic Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara. Curricula şcolară este cea stabilită la nivel naţional, iar diplomele sunt eliberate de către unitatea şcolară, fără a se face referire la absolvirea cursurilor în penitenciar.

Ca serviciu public aflat în slujba comunităţii, Penitenciarul Timişoara, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele condamnate, urmărind compensarea deficitului școlar și prevenirea, în acest fel a recidivei, prin transmiterea unor valori fundamentale, formarea de deprinderi şi atitudini, care să determine comportamente prosociale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *