Lună pe străzile Timișoarei în patru ore de la oprirea ninsorii? Cine se va ocupa de deszăpezire

Lună pe străzile Timișoarei în patru ore de la oprirea ninsorii? Cine se va ocupa de deszăpezire

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
deszapezire

Primăria Timișoara a luat primele măsuri astfel încât iarna să nu o ia prin surprindere, în condițiile în care nu a fost desemnată nicio firmă care să se ocupe de deszăpezire. În următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, va fi supus votului un proiect de hotărâre privind aprobarea “delegării de gestiune a serviciului public de curăţare şi transport al zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în functiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ în Municipiul Timişoara”.

Consilierii locali vor aproba și caietul de sarcini, care este unul mai exigent. În total, firma care se va ocupa de deszăpezire va trebui să curețe 1.227 de străzi din Timișoara. Operatorul va folosi doar utilaje dotate cu sistem GPS, cu scopul urmăririi îndeplinirii programului zilnic.

De asemenea, în caietul de sarcini scrie că “în cazul depunerii stratului de zăpadă și formării gheții, arterele de circulație ale mijloacelor de transport în comun, spațiile destinate traversării pietonale a străzilor, trotuarele din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, respectiv refugiile de pietoni ale stațiilor de tramvai, căile de acces la instituțiile publice și unitățile de alimentație publică trebuie să fie practicabile în termen de maximum patru ore de la încetarea ninsorii. În cazul unor ninsori abundente sau care au o durată mai mare de 12 ore se va interveni cu utilajele de deszăpezire pentru degajarea cu prioritate a străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun“.

Durata contractului de prestare a serviciului public de curățare și transport al zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț în municipiul Timișoara este de patru ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *