Lumea Copiilor în Universul Politehnicii, la Poli Kids Fest FOTO

Lumea Copiilor în Universul Politehnicii, la Poli Kids Fest FOTO

- in Locale, Social, Stiri
0

Mii de copii, însoți de părinți sau bunici au venit sâmbătă, 1 iunie, pe Stadionul Știința și în parcul din spatele Facultății de Mecanică, la Poli Kids Fest, petrecerea specială organizată de Universitatea Politehnica Timișoara pentru cei mici și nu numai.

Iar copiii au descoperit, cu această ocazie, că Universul Politehnicii este la fel de fascinant ca Lumea Copiilor. Laboratoarele Politehnicii s-au dovedit deosebit de atractive pentru copiii care au văzut cu ochii lor cum funcționează un motor, cum se toarnă piese metalice în forme dorite de ei, cum se scanează 3D și cum se realizează obiecte imprimate 3D sau gravate cu laser, cum se construiește un pod, cum funcționează energia solară sau cea pe bază de hidrogen, au fost încântați de experimentele de chimie, de jocurile cu trenulețe sau roboței, de realitatea virtuală, Inteligența Artificială și recunoașterea imaginilor, de mașinile de Formula Student.

Atelierele creative organizate de facultățile de profil, de Biblioteca UPT, de Centrul MV Sci-Art și activitățile sportive și recreative asigurate de Departamentul de Sport UPT au fost și ele asaltate de copiii dornici de distracție.

Astfel, chiar dacă vremea nu a permis ridicările cu balonul cu aer cald, care a așteptat pe stadion întreaga zi oprirea vântului, cei mici au avut de ales între o multitudine de activități distractive, pe lângă ateliere organizate de facultățile și departamentele UPT sărbătoarea copiilor beneficiind, pe tot parcursul zilei, de petreceri cu mascote, face-painting, pinata, tobogane, carusel, trambuline, cabină foto, tonete cu fast-food, înghețată, clătite și răcoritoare.

Nu în ultimul rând, Echipa Veselă le-a oferit copiilor spectacole de teatru (Greierele și furnica, Pisici pentru pitici) și de magie, completând astfel o zi memorabilă, care să le rămână copiilor în amintire.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *