Ludovic Orban: PNL a sustinut intotdeauna Proclamatia de la Timisoara

Ludovic Orban: PNL a sustinut intotdeauna Proclamatia de la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

La marcarea a 30 de ani de la momentul în care Timișoara a devenit primul oraș din România liber de comunism, Ludovic Orban a ținut să fie prezent în capitala Banatului.

Astfel, premierul României a depus o coroană cu flori în Cimitirul Eroilor, iar apoi a participat la ședința festivă organizată în clădirea Operei Naționale din Timișoara.

De asemenea, Ludovic Orban a participat și la o conferință de presă, la PNL Timiș, unde a declarat că partidul pe care-l conduce a susținut Proclamația de la Timișoara, inclusiv punctul 8 care prevede ca persoanele ca membri Partidului Comunist și care au făcut parte din Securitate să nu mai ocupe funcții publice.

Altfel ar fi arătat România dacă după dărâmarea regimului comunist ar fi fost condusă de cei care au inițiat sau au susținut Proclamația de la Timișoara și sunt convins că România ar fi fost mult mai departe dacă Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara s-ar fi transformat în lege și nu ar fi permis ca cei care au făcut parte din regimul comunist și din regimul de opresiune să facă parte din structurile de conducere ale României democratice. Astăzi, la 30 de ani de la Revoluție, pot să vă spun că pentru mine, pentru colegii mei din PNL, Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara este lege”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Întrebat de ce PNL nu a adoptat o astfel de lege în perioadele în care a fost la guvernare, premierul României a precizat că de vină ar fi “conjunctura politică” și faptul că “în aproape toate partidele de după Revoluție au fost prezenți în număr mare aceia care nu ar fi avut voie să facă politică dacă Punctul 8 de la Timișoara ar fi fost lege”.