Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Dumbrăvița-autostradă vor costa cu 80% mai mult

Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a drumului Timișoara-Dumbrăvița-autostradă vor costa cu 80% mai mult

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Consiliul Județean Timiș a aprobat miercuri, în unanimitate, proiectul tehnic actualizat, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre Socar și autostrada A1 a DJ 691, de pe raza comunelor Dumbrăvița și Giarmata. Este vorba de tronsonul 2 al drumului. De asemenea, CJT a actualizat și prețul pentru DJ 691.

În continuare, în cel mai scurt timp, va fi lansată licitația de execuție, cu estimarea că lucrările vor putea începe în luna martie a anului viitor.
Conform proiectului tehnic actualizat, lucrarea ar trebui încheiată în cel mult 6 luni.
După rezilierea vechiului contract am trecut la realizarea unui nou proiect tehnic, pentru ca cel vechi era deja desuet, fiindcă prețurile la materiale au crescut foarte mult. Noul proiect tehnic pe tronsonul doi, care este critic pentru noi, cel între autostradă și centură a fost finalizat, am actualizat valoarea din deviz care este cu 86% mai mare decât cea inițiala, stabilită în devizul din 2017. După hotărârea de aprobare a acestor indicatori noi, vom trece săptămâna acesta la încărcarea în SICAP a anunțului de licitație pentru execuția acestui tronson. Termenele sunt de 90 de zile de publicitate, după aceea putem să selectăm firma. Sperăm ca în primăvară să începem lucrările pe acest tronson deosebit de important și să le finalizăm până la sfârșitul anului, dacă nu apar lucruri neprevăzute“, a spus președintele CJT, Alin Nica.
În total, investiția pentru acest tronson se ridica la 81 de milioane de lei, din care aproximativ 6 milioane au fost deja plătite. Din cele 75 de milioane necesare în acest moment, aproximativ 20 reprezintă cheltuieli rezultate din lucrări suplimentare prevăzute în proiectul tehnic actualizat, considerate ca fiind necesare de către specialiștii contractați de administrația județeană. Acestea vor fi asigurate din bugetul județului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *