Lucrarile pentru largirea la patru benzi a drumului spre autostrada, prin Dumbravita, incep la primavara

Lucrarile pentru largirea la patru benzi a drumului spre autostrada, prin Dumbravita, incep la primavara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
autostrada

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a oferit, astăzi, noi informații legate de proiectul european prin care drumul care leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița, va fi lărgit la patru benzi.

Astfel, potrivit liderului CJ Timiș, lucrările la primul lot al drumului Dumbrăvița – Giarmata – urcare pe autostradă ar urma să înceapă în primăvara anului viitor. Primul lot este cuprins între centura Timișoarei și urcarea pe autostradă, are o lungime de șase kilometri, iar valoarea lucrărilor se ridică la aproape 30 de milioane de lei.

Echipa tehnică de la nivelul consiliul județean si proiectanții au făcut un comandament, întâlnindu-se în fiecare săptămână pentru a discuta. Nu este un proiect simplu, este unul etapizat în doua loturi. Lotul I, de la centură până la descărcarea de pe autostrada A1, va fi realizat începând de anul viitor. Cel de-al doilea lot se află în interiorul comunei Dumbrăvița, după ce stâlpii  pentru liniile de troleibuz vor fi mutați, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul prin care drumul spre autostrada A1, prin Dumbrăvița, va fi lărgit la patru benzi are o valoare de aproape 50 de milioane de lei, proiectul fiind finanțat pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Sper ca până în primăvară să fie predat proiectul tehnic, iar imediat după ce recepționăm proiectul tehnic, să trecem la execuția lucrării, a detaliat șeful CJ Timiș.