Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara, finalizate! Urmează recepția

Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii din Timișoara, finalizate! Urmează recepția

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara au fost finalizate. În această perioadă, Primăria Timișoara monitorizează probele efectuate de constructor la toate instalațiile noului corp.

Municipalitatea se asigură că sunt respectate standardele în vigoare, înainte de a începe etapa de recepție a clădirii cu demisol, parter și șase etaje. Aceste probe sunt esențiale pentru viitoarea funcționare a clădirii, ținând cont de faptul că a trecut un deceniu de la începerea construcției noului spital de copii, timp în care au fost implicați mai mulți constructori.

„Acum miza nu este să recepționăm clădirea, ci să deschidem un spital unde copiii și părinții să aibă condiții moderne de tratament. Fără aparatură medicală, mobilier și dotări, vom avea doar o clădire frumoasă care va sta încuiată. Noi, din start, ne-am orientat spre atragerea de fonduri pentru dotarea spitalului și am solicitat Ministerului Sănătății fonduri prin PNRR, dar cererea noastră nu a fost considerată prioritară. Am rămas în dialog cu ministrul și așteptăm să-și onoreze promisiunea și să doteze spitalul cu aparatura necesară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timișoara va avea 150 de paturi și va găzdui urgențele, laboratoarele pentru analize, policlinica, radiologia, chirurgia pediatrică, terapia intensivă, ortopedia și secția de prematuri.

Valoarea echipamentelor medicale și a mobilierului se ridică la 20 de milioane de euro. Pentru construcția spitalului, primăria a plătit 58.471.995 de lei, iar suma rămasă de decontat constructorului se ridică la aproximativ 4 milioane de lei. Ministerul Sănătății nu a mai asigurat cofinanțare în ultimii circa 5 ani”, a informat Primăria Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *