Lucrările de pe Ştefan cel Mare sunt în grafic! Vezi când preconizează primarul Nicolae Robu că se reia circulația tramvaielor în zonă!

Lucrările de pe Ştefan cel Mare sunt în grafic! Vezi când preconizează primarul Nicolae Robu că se reia circulația tramvaielor în zonă!

- in Administratie, Locale
0

Circulaţia tramvaielor pe Strada Ştefan cel Mare va fi reluată  până la sfârşitul lunii septembrie, conform primarului Nicolae Robu. Pentru prima dată în Timişoara, toate reţelele de utilităţi au fost scoase de sub carosabil şi mutate sub trotuar.

Lucrările în zona Ştefan cel Mare sunt în grafic şi la sfârşitul lunii septembrie circulaţia tramvaielor va fi reluată. „Am promis că în luna septembrie vom finaliza această primă parte a lucrării, de amenajare a străzii Ştefan cel Mare. Suntem în grafic, în curând se va turna asfaltul şi desigur se vor monta liniile de tramvai şi se va da drumul circulaţiei tramvaiului pe traseul său normal. Cred că pe parcursul lunii septembrie se va putea întâmpla lucrul acesta, inclusiv se dă drumul la tramvai, dar iarăşi depinde de vreme. Pentru toată lucrarea avem termen până în decembrie. Partea grea este cea pe care am făcut-o. După ce dăm drumul la circulaţie, inclusiv la tramvai, mai este de amenajat partea de carosabil şi trotuarul pe partea cealaltă, dar perturbarea va fi mai mică, tramvaiele vor circula, maşinile, pietonii. Până în 15 septembrie, cred că mai degrabă nu decât da, dar până la 1 octombrie, eu cred că se va putea finaliza acestă parte a lucrării”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul şef a spus că toate reţelele de utilităţi au fost scoase de sub carosabil şi mutate sub trotuar. Conform edilului, urmează asfaltarea şi montarea liniilor de tramvai. „S-au lucruri foarte grele şi foarte importante. Toate reţelele de utilităţi au fost dislocate de pe mijlocul drumului, s-au creat noi reţele de utilităţi pe sub trotuar. Este prima lucrare în care se aplică acest concept, pe care eu marşez de multă vreme, ca reţelele de utilităţi să fie duse pe sub trotuare, pentru că atunci când vor fi intervenţii să nu fie perturbat traficul şi pentru ca toate gurile de acces la canalizări şi alte reţele să nu creeze aceleaşi veşnice probleme. S-a betonat tot ce înseamnă trotuar, carosabil, suport pentru linia de tramvai. Urmează acum asfaltarea şi montarea liniilor de tramvai.”, a mai spus Robu.

 

Sursa foto: www.timisoaraexpress.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *