Lucrările de modernizare a Căii Bogdăneștilor, finalizate în proporție de 15% FOTO

Lucrările de modernizare a Căii Bogdăneștilor, finalizate în proporție de 15% FOTO

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Se muncește de zor pe șantierul Căii Bogdăneștilor din Timișoara, bulevard care se află în curs de modernizare în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest informează că, în acest moment, gradul de implementare al proiectului este de aproape 16%. La finalul lucrărilor, liniile de tramvai de pe traseul 5 vor fi reabilitate, iar tramele stradale modernizate.

Lucrările au fost demarate în 15 martie și sunt în curs de desfășurare. Vă reamintim că obiectivele proiectului sunt: reabilitarea liniei de tramvai şi modernizarea tramei stradale pe Calea Bogdăneştilor; creşterea vitezei medii de circulaţie a tramvaielor pe Traseul 5 – Calea Bogdăneştilor; îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie şi a confortului pentru călători; reducerea cheltuielilor de exploatare, întreţinere şi reparaţii a liniei cale de rulare şi a tramvaielor”, a transmis ADR Vest.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 149 milioane lei, dintre care aproape 90 milioane lei sunt bani nerambursabili. Conform contractului de finanțare, data limită de implementare este 30 septembrie 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *