Lucrările de introducere a gazului la Covaci sunt în plină desfășurare

Lucrările de introducere a gazului la Covaci sunt în plină desfășurare

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Unul din cele mai importante proiecte actuale ale comunei Sânandrei este cel referitor la introducerea gazului metan în localitatea Covaci. Lucrările au început în 6 aprilie și există speranțe să fie încheiate până la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,2 milioane de lei, sumă din care comuna pune jumătate, iar firma care execută lucrarea (Gaz-Vest), cealaltă jumătate, de la bugetul național alocându-se 538.000 de lei.

Motivul pentru care lucrările au început totuși, deși pandemia de Covid-19 este în floare, este explicat de Claudiu Coman, primarul Sânandreiului: „Am dat drumul acestui proiect, chiar dacă suntem într-o situație foarte delicată, pentru că este de foarte mult timp așteptat de locuitorii din Covaci. A fost tot timpul o prioritate, aveam proiectul făcut de ceva timp, dar a durat până s-au întrunit toate condițiile necesare pentru începerea lucrărilor. Am primit promisiunea celor de la Gaz-Vest că în vară se va încheia și munca în teren, iar localnicii se vor putea branșa la rețea!”.

Este adevărat că a trecut o grămadă de timp între faza inițială, ce includea studiul de fezabilitate, ridicări topo și obținerea avizului din partea Agenției Naționale de Reglementare a Energiei, și cea finală, eliberarea autorizației pentru demararea lucrărilor de către Primăria Sânandrei, iată că totuși lucrurile se află pe calea cea bună și lucrările au demarat, cu porțiunea de conductă dinspre Cerneteaz spre Covaci. Din numărul mare al avizelor necesare pentru proiect, cel mai mult timp a fost necesar pentru primirea celui de la Protecția Mediului.

După terminarea lucrărilor, locuitorii care vor dori să își introducă gazul metan locuința sau gospodăria proprie vor putea să achite și în rate prețul proiectului și al lucrării propriu-zise. Pe de altă parte, doritorii nu sunt obligați să lucreze cu firma care se ocupă de branșarea satului Covaci la rețeaua de gaz metan, ei având posibilitatea să se adreseze și altor firme autorizate în acest scop și să decidă cu cine vor să lucreze.

P.Ș.