Lucrari la peste 25 de podete pe Centura de Sud a Timisoarei Foto

Lucrari la peste 25 de podete pe Centura de Sud a Timisoarei Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Utile
0

Se lucrează intens pe șantierul centurii de sud a Timișoarei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara informează că, în acest moment, se desfășoară lucrări la peste 25 de podețe.

Luna septembrie aduce vești noi de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Peste jumătate din totalul celor 42 de podețe de pe traseul centurii sunt în diferite stadii de execuție. Antreprenorul Tirrena Scavi a început să facă și umpluturi cu piatră spartă, pentru fundația drumului, momentan în zona localității Utvin. În paralel cu lucrările la peste 25 de podețe (hidroizolații, umpluturi, cofrare, egalizare etc.), continuă stabilizările terenului, decopertările și umpluturile cu pământ”, a transmis DRDP Timișoara.

De asemenea, cercetarea arheologică este în derulare la situl 2, în zona Moșnița Nouă, cu zece muncitori și doi arheologi. Pe șantierul variantei de ocolire se află zilnic ingineri, proiectanți, topografi, tehnicieni, operatori, muncitori, în total circa 150 de persoane.

Centura de Sud a Timișoarei va avea o lungime de 26 de kilometri, iar lucrările începute în această primăvară sunt realizate de către firma Tirrena Scavi. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 58 de milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar lucrările trebuie finalizate în doi ani.