Lucrări expuse în depoul de tramvaie sau fosta fabrică de țigări. La Timișoara a început cel mai mare eveniment de artă contemporană din țară

Lucrări expuse în depoul de tramvaie sau fosta fabrică de țigări. La Timișoara a început cel mai mare eveniment de artă contemporană din țară

- in Actualitate, Cultura, Locale, Stiri
0
art encounters

Cel mai mare eveniment de artă contemporană are loc la Timișoara. Timp de cinci săptămâni, începând de sâmbătă, 30 septembrie, 150 de artiști din țară și din străinătate expun 300 de lucrări în 13 spații expoziționale din oraș, în cadrul Art Encounters, eveniment care a ajuns la ediția cu numărul doi.

De asemenea, vor fi organizate și zeci de spectacole artistice, conferințe și dialoguri, petreceri și evenimente în aer liber. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 30 septembrie la ora 10:00 la RATT – Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, de pe B-dul Take Ionescu.

Tema centrală a celei de-a doua ediții a bienalei Art Encounters este constituită în jurul realității cotidiene. Ami Barak și Diana Marincu, curatorii bienalei, și-au propus să inventarieze frânturi din viața de zi cu zi, surprinse în lucrările artiștilor contemporani. Precum în romanul lui George Perec, La vie mode d’emploi [Viața – mod de întrebuințare], expoziția centrală va prezenta fragmente, personaje și situații, povești de o zi și de o viață“, transmite Asociația Art Encounters, organizatorii evenimentului de artă contemporană.

În ceea ce privește expozițiile Art Encounters unul dintre punctele centrale va fi Muzeul de Artă. Bastionul Theresia, Casa Artelor, Galeria Calina, Halele Timco și Jecza Gallery completează lista spațiilor convenționale. Un alt punct de maxim interes va fi expoziția desfășurată la muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi de pe Take Ionescu, în fostul depou de tramvaie care a primit o nouă înfățișare. Expoziții și evenimente vor avea loc și la Cantina Colegiului Ion Mincu, fosta benzinărie Mol de pe Strada Circumvalațiunii, Casa ISHO, fosta Fabrica de Țigări, respectiv Uzina de Apă de la Urseni.