Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva se poate deschide doar cu restrictii

Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva se poate deschide doar cu restrictii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Probleme fără sfârșit la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Acest tronson aflat pe raza județului Hunedoara, între localitățile Ilia și Holdea, a fost programat pentru inaugurare în luna august a acestui an. Însă s-au descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește modul de realizare al lucrărilor, astfel că nici în prezent șoferii nu pot circula pe acest lot.

Aseară, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a informat că a solicitat expertului tehnic independent să realizeze și să prezinte un raport preliminar care să cuprindă analiza investigațiilor în teren și măsurile de conservare și punere în siguranță a lucrărilor pentru lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Deocamdată, concluziile preliminare sunt că lucrările executate în acest stadiu, nefiind finalizate la parametrii proiectați, prezentând numeroase defecte, degradări în evoluție, nu permit deschiderea traficului în condiții de confort si siguranță, așa cum sunt stabilite prin reglementările tehnice în vigoare și prin documentația de proiectare care a stat la baza executării lucrărilor. În urma analizei efectuate privind posibilitatea deschiderii circulației pe autostradă s-a constatat că la data inspecției preliminare, împrejmuirea prezintă vulnerabilități și defecte majore, a căror remediere nu se poate face pe termen scurt. Astfel, au fost necesare investigații suplimentare pentru stabilirea soluțiilor de remediere, în urma cărora, după remediere, să se poată deschide în prima fază circulația în regim de drum cu patru benzi de circulație cu restricții severe de tonaj și viteză, a informat CNAIR.

Astfel, autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mica de 7,5 tone vor circula pe acest tronson cu cel mult 90 km/h și cu 50 km/h când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau sunt ploi torențiale. De asemenea, viteza maximă va fi de 60 km/h în zona podului peste râul Mureș, respectiv pe zona podurilor de pe autostradă de la nodul Ilia, cât și la nodul Dobra. Totodată, este nevoie de semnalizarea corespunzătoare a sectorului de drum, inclusiv a pericolului prezenței animalelor.

Deschiderea circulației în regim de autostradă, cu restricții de viteză și tonaj, se poate face numai după rezolvarea tuturor vulnerabilităților împrejmuirii. Deschiderea circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone se va face numai după aplicarea măsurilor de remediere a defectelor constatate în cadrul expertizei tehnice pentru domeniul poduri.

Primele rezultate ale expertizei lucrărilor la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva ne-au confirmat că vom putea da în circulație doar în condițiile de restricții impuse de experți. De asemenea, subliniez că lucrările de la nodul Holdea trebuie sa fie recepționate într-un timp cât mai scurt, după parcurgerea procedurilor tehnice, astfel încât autostrada sa poată fi utilizată. Totodată, așteptăm ca în faza a doua a expertizei, în urma investigațiilor și analizelor efectuate de către specialiști, să fie identificate soluțiile de remediere a neconformităților din cauza cărora tronsonul nu a fost recepționat”, a declarat Sorin Scarlat, directorul CNAIR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *