Lost Tapes – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90

Lost Tapes – muzica pierdută și regăsită a anilor ‘90

- in Locale, Social, Stiri
0

Efervescența creativă dată de contextul socio-politic al anilor ’90 descătușa dorințe și definea idealuri, unele exprimate prin muzică. S-au lansat atunci artiști talentați, au luat naștere trupe de rock alternativ și s-au înregistrat demo-uri rămase până acum doar în arhivele caselor de producție ale vremurilor sau în arhivele personale ale muzicienilor.

Proiectul LOST TAPES – muzica pierdută și regăsită a anilor ’90 își propune să recupereze recuperăm acea bucată valoroasă pentru scena muzicală, relevantă deopotrivă în identitatea locală a Timișoarei, și s-o ofere publicului într-un material discografic de colecție ce va fi lansat vineri, 25 februarie, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Timișoara“, transmite Asociația Noi Re-Cream.

Piese ce nu au avut șansa să apară pe un disc se vor regăsi pentru prima dată pe un triplu disc de vinil din care vor face parte următorii artiști: AIM; Arpad Kajtar; Baraka; Confuz; COROZIV; Daniel Silvian Petre; De comun acord; Era Ticalasilor; Implant Pentru Refuz feat. Toni Dijmarescu; Oranj; Screaming Heads; Scrum.

Lansarea discului de vinil face parte dintr-un eveniment mai amplu, desfășurat la Casa Tineretului, în serile de 25 și 26 februarie, între orele 19.00 și 22.00, atunci când melomanii se vor bucura și de: expoziție de afișe ale evenimentelor din anii ’90 (arhivă Ovidiu Hrin și Horațiu Fâra); proiecția filmului documentar Swamp City (regie Ovidiu Zimcea și Bogdan Pușlenghea); concert al formației Burning Table; discuții cu artiștii ce apar pe disc, moderate de scriitorul și jurnalistul Mimo Obradov;

Proiectul a luat naștere la inițiativa lui Emil Biebel (fondator Viniloteca), este dezvoltat în parteneriat cu asociația Noi Re-Creăm și Muzicon, și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *