Lorin Fortuna, cetățean de onoare al județului Timiș, post mortem

Lorin Fortuna, cetățean de onoare al județului Timiș, post mortem

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Astăzi, la marcarea a 30 de ani de când Timișoara s-a declarat primul oraș liber de comunism, revoluționarul Lorin Fortuna a devenit, post mortem, cetățean de onoare al județului Timiș.

Titlul a fost oferit, astăzi, de către Consiliul Județean Timiș, în cadrul unei ședințe festive cu ocazia marcării a 30 de ani de la Revoluția Română.

Trei decenii de libertate la Timișoara. Anul 1989 este anul care ne-a schimbat pe toți. Se împlinesc 30 de ani, de la momentul la care Timișoara devenea primul oraș liber de comunism din România. Mai era doar un pas, până când unda de șoc ajungea să lovească în plin Bucureştiul, centrul de putere al lui Nicoale Ceauşescu. Astăzi, la Consiliul Județean Timiș, împreună cu asociațiile de revoluționari din Timiș, i-am comemorat, într-o ședință festivă, pe cei care, în 1989, au rupt lanțurile comunismului și s-au jertfit pentru ca viitorul nostru să fie altfel, pentru ca noi să trăim în libertate și democrație! CJ Timiș a oferit astăzi, post mortem, în semn de înaltă prețuire, titlul Cetățean de Onoare al județului Timiș lui Lorin Ioan Fortuna“, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Revoluționarul Lorin Fortuna este una dintre figurile emblematice ale Revoluției Române din Decembrie 1989. La data de 20 decembrie 1989, Fortuna a înființat Frontul Democratic Român, în balconul Operei din Timișoara. În aceeași zi, Lorin Fortuna a citit primele revendicări ale revoluționarilor – Proclamația Timișoarei ca oraș liber de totalitarism.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *