Locuri de muncă pentru șomerii din Regiunea de Vest

Locuri de muncă pentru șomerii din Regiunea de Vest

- in Locale, Social
0

Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Universitatea TIBISCUS Timișoara și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, derulează în perioada martie 2014 – septembrie 2015 proiectul PROJOB – ”Măsuri active de stimulare a forței de muncă în Regiunea de Vest”.

Adriana Mărăscu, expert informare publicitate, a explicat că proiectul vine în sprijinul a 288 de  persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive și șomeri din zona de vest, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Se oferă gratuit: informare, mediere, consiliere/orientare profesională, mediere pe piața muncii, sprijin pentru angajare și menținerea unui loc de muncă, asistență în demararea unei afaceri, cursuri de calificare/recalificare, cursuri de inițiere.

În perioada martie- iulie, au fost recrutate și sprijinite 170  de persoane. Din totalul persoanelor recrutate au fost consiliate 138, au primit sprijin în relația cu angajatorul 71 și au fost angajate 5. Au beneficiat, sau beneficiază încă, de cursuri de formare profesională  95  de persoane, dintre care 51 au fost certificate. Până în prezent s-au desfășurat 4  tipuri de cursuri  în domenii căutate pe piața muncii (1- competențe civice și sociale, 2-calculatoare-TIC, 1-antreprenoriat,1- lucrător în comerț). În perioada imediat următoare, în cadrul proiectului, va continua formarea profesională în domenii căutate pe piața muncii: 2 cursuri agent de securitate, 1 la Timișoara și 1 la Caransebeș.Pe www.projobvest.ro se găsesc informaţii despre locurile de muncă existente şi despre cele mai căutate domenii pe piaţa muncii.

Candidaţii care aplică beneficiază de un ghid de întocmire al unui  CV, iar angajatorii de posibilitatea de a posta anunţuri de angajare gratuite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *