Locuitorii din Timiș vor fi vaccinați împotriva Covid-19 din ianuarie 2021, cel mai probabil

Locuitorii din Timiș vor fi vaccinați împotriva Covid-19 din ianuarie 2021, cel mai probabil

- in Actualitate, Administratie, Locale, Sanatate, Stiri
0
remdesivir

Apar noi detalii cu privire la vaccinarea populației împotriva Covid-19. Prefectura Timiș informează că vineri, 4 decembrie, a avut loc o videoconferință pe această temă, susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, la care au participat prefectul de Timiș, Liliana Oneț, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș.

Vaccinarea se va face în centre fixe și mobile. La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timișoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru. Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități“, a transmis Prefectura Timiș.

P0trivit reprezentanților instituției, vaccinarea se va face în trei etape. Astfel: în prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social; în a doua etapă va fi vaccinată populația la risc, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie; în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Cel mai probabil, campania de vaccinare va începe din luna ianuarie a anului viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *