Locuitorii din Timiș, întrebați ce monumente istorice ar vrea să fie salvate

Locuitorii din Timiș, întrebați ce monumente istorice ar vrea să fie salvate

Ambulanța pentru Monumente Banat, care a mobilizat numeroși voluntari pentru a pune în siguranță mai multe obiective turistice din vestul țării aflate în ruină, vrea să organizeze acțiuni similare și în acest an. Astfel, inițiatorii proiectului îi întreabă pe locuitorii din județul Timiș ce monumente istorice ar vrea să fie salvate.

Ce monument istoric al județului Timiș ai vrea să fie salvat? Conform Listei Monumentelor Istorice din 2015, în județul Timiș sunt 340 de monumente istorice clasate, chiar dacă numărul clădirilor cu valoare istorică este mult mai mare. Dintre acestea, 240 sunt monumente de arhitectură (dacă le excludem pe cele din Municipiul Timișoara). Avem planuri mari și anul acesta pentru monumentele Timișului, dar până să vi le dezvăluim, suntem foarte curioși care sunt clădirile de patrimoniu ale județului pe care ați vrea să le salvăm împreună în anii ce urmează! Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii, iar dacă aveți și o poză, o puteți împărtăși cu noi și toți iubitorii trecutului și patrimoniului nostru”, a scris Ambulanța pentru Monumente Banat pe Facebook.

Anul trecut, prin acest proiect a fost pus în siguranță turnul bisericii din Ofsenița, clădire aflată în curs de clasare, a fost refăcut porticul de acces la depozitului de cereale din Giera și au început activitățile premergătoare intervenției asupra Mausoleului Csávossy din Bobda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *