Locuitorii din Săcălaz au trei cerințe: canalizare, drumuri și evacuarea apelor

Locuitorii din Săcălaz au trei cerințe: canalizare, drumuri și evacuarea apelor

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Cu prilejul ședinței Consiliului Local Săcălaz, de joi 31 ianuarie, zeci de locuitori au fost prezenți și au cerut primariei trei lucruri: canalizare, drumuri și evacuarea apelor.

 “Ne-am strâns astăzi aici, fiindcă de mai multă vreme așteptăm să ni se repare drumurile. Am făcut un memoriu acum și vrem să știm cum se vor materializa aceste trei cereri ale noastre. Ce putem face noi să vă ajutăm. Avem multe nemulțumiri. Suntem aici la un dialog omenesc și firesc. Sunt prea multe gropi. Sunt pline cu apă, ne strică mașinilor. Arată foarte urât. Vă rugăm să asfaltați străzile. Vă așteptăm mai mult în zonă. Să discutați cu noi, să ne ascutăți doleanțele”, a declarat un cetățean.

Oamenii au cerut într-un glas îmbunătățirea urgentă a drumurilor, fiindcă nu se mai poate circula, mai ales acum când plouă afară.

Primarul Ilie Todașcă a spus: “Avem două PUZ-uri: ale primăriei și cele private care sunt vândute și se fac bani. Nefiind o legislație coerentă, ei pot vinde aceste PUZ-uri, promit marea cu sarea și nu fac nimic în cele din urmă. Sunt cele ale primăriei care noi avem obligația să le punem în aplicare. Stau de trei luni să ne dea voie să deschidem licitația. Documentația a stat un an și jumătate la AFIR. Dacă ne dă drumul să facem licitația cu tot cu contestații cred că nu mai prind eu asfaltările. Nu se știe. Anul viitor sunt alegerile locale. Trebuie să vă spun că Primăria Săcălaz este căștigătoare a șapte contracte europene de finanțare, în valoare de aproape 7 milioane de euro. Suntem campioni pe țară. Din aceste contracte sunt în execuție patru. Totuși suntem în această situație de blocaj nu datorită mie că nu vreau să fac, ci datorită birocrației din scumpa noastră țară. Avem câștigat un proiect pentru canalizare și asfaltare în Zona trei – un cartier construit de noi. De luni de zile așteaptă. Sper să le mai fac eu până anul viitor, când vor fi alegerile. Dacă ne dă drumul peste o lună două să facem licitația”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *