Locuintele din zona Torontalului, cele mai mari scumpiri

Locuintele din zona Torontalului, cele mai mari scumpiri

- in Economie, Locale, Slider, Stiri
0
apartament

Într-o zonă importantă din Timișoara, prețurile la locuințe au înregistrat o creștere semnificativă. Este vorba de Torontalului, unde a fost consemnat un avans de 6,6%, potrivit celui mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro.

Pe de altă parte, creșteri mai reduse au fost înregistrate în Braytim (+2,5%), Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân (+2,4%), Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+1,3%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+1,3%), Girocului-Soarelui-Buziașului (+1,1%), dar și în Lipovei-Aradului (+0,7%) și în Circumvalațiunii (+0,5%).

Trimestrul trecut, scăderi – ușoare – de prețuri au fost consemnate, în mod interesant, în cele mai căutate două zone ale Timișoarei, acolo unde se găsesc, firește, și cele mai scumpe apartamente. Astfel, după un avans de 3,4% în primele trei luni ale anului, locuințele din arealul Ultracentral-Medicină-Piața Unirii s-au ieftinit în T2 2019 cu 0,7%. O marjă de scădere similară, anume 0,9%, a fost consemnată și în Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (-0,9%)“, a informat Imobiliare.ro.

În ciuda acestor ieftiniri, cele două zone timișorene continuă să ocupe primele două poziții în clasamentul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente, prețul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativă ajungând la 1.500 de euro pe metru pătrat în Ultracentral-Medicină-Piața Unirii și, respectiv, la 1.290 de euro pe metru pătrat în Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion.

O caracteristică interesantă a Timișoarei este că, potrivit specialiștilor, spre deosebire de alte centre regionale, plaja de variație a prețurilor medii cerute pe zone este mult mai restrânsă, majoritatea cartierelor încadrându-se între 1.200 și, respectiv, 1.300 de euro pe metru pătrat util. În afară de zona ultracentrală, excepție de la regulă face doar arealul Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua, unde un apartament costă, în medie, 1.170 de euro pe metru pătrat.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, pretențiile vânzătorilor de apartamente sunt mai ridicate acum în toate cartierele Timișoarei. Cel mai mare avans anual, de 7,6%, poate fi observat în Bucovina-Simion Bărnuțiu-Gării-Dorobanților-Mircea cel Bătrân., pe următoarele locuri situându-se Torontalului (+5,8%), Complex Studențesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+5,6%), Șagului-Dâmbovița-Iosefin-Steaua (+4,6%) și, respectiv, Girocului-Soarelui-Buziașului (+4,5%). Pe de altă partem, cele mai mici diferențe anuale sunt cele din Central-Bălcescu-Take Ionescu-Piața Maria (+1,3%), Braytim (+1,5%) și, respectiv, Circumvalațiunii (+1,7%). În Ultracentral-Medicină-Piața Unirii și Lipovei-Aradului, apartamentele sunt cu 2,3% mai scumpe decât în urmă cu un an.