LitVest 2019 a debutat cu „Pătura care citește”, în Piața Unirii din Timișoara

LitVest 2019 a debutat cu „Pătura care citește”, în Piața Unirii din Timișoara

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

LitVest 2019 – unul dintre cele mai originale festivaluri literare internaționale din România, a debutat cu ampla lectură publică Pătura care citește, în Piața Unirii.

La ampla manifestare literară sunt invitați 20 de scriitori din 11 țări, inclusiv din România: Marea Britanie, Turcia, Islanda, Columbia, Germania, Lituania, China, Rusia, Croația și Malta.

LitVest 2019 înseamnă cincisprezece evenimente, dintre care trei multiple. (Pătura care citește, organizată la Timișoara și Jimbolia, Literatura intră în joc, șase vizite în licee, și Lung de linie, trei manifestări simultane la intersecțiile străzii Savoya). Li se adaugă pictorialele cu participantele și participanții în ipostaze inedite. Patru zile în care Timișoara e Capitala mondială a lecturilor publice, a experimentului și creativității. Și a literaturii în general.

LitVest 2019 înseamnă nouă autoare, zece autori și un invitat simbolic: poetul Traian Dorgoșan (1935-2017). Invitate și invitați din zece țări, de pe trei continente. Scrierile lor vor sta la baza uneia dintre cele mai importante antologii ale acestui an. Fotografiile cu ei, la baza celui mai inedit album foto-literar românesc.

Biblioteca Judeţeană Timiş, cu sprijinul Consiliului Județean, organizează Festivalul Internațional de Literatură LitVest 2019, în perioada 25-28 septembrie, la Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *