Lipsesc acte din arhiva Primăriei Timișoara! Viceprimarul Traian Stoia trage un semnal de alarmă în privința Turnului de Apă!

Lipsesc acte din arhiva Primăriei Timișoara! Viceprimarul Traian Stoia trage un semnal de alarmă în privința Turnului de Apă!

Turnul de Apă din cartierul timișorean Fabric, trecut pe lista monumentelor istorice a ajuns într-o stare jalnică în administrarea fabricii “1 Iunie”. Chiar dacă au fost somați anul tgrecut, administratorii în afară să schimbe câteva geamuri nu au mișcat un deget. Viceprimarul Traian Stoia trage un semnal de alarmă. Actele nu există în arhiva Primăriei Timișoara, iar Turnul de Apă are liber la deteriorare. Stoia vrea ca în regim de urgență muncipalitatea săpreia Turnul de Apă.

“Administrarea acestui monument a fost dată probabil de Primăria Timişoara, deşi nu găsim urme în arhiva primăriei, către fabrica O mare parte a ferestrelor sunt sparte, interiorul clădirii trebuie igienizat şi în acest sens s-a întomit o somaţie către «1 Iunie». Vecinii spun că atunci când este furtună bucăţi de ţiglă de pe acoperişul turnului sunt aruncate în curţile lor şi chiar pe stradă, existând riscul producerii unor accidente. În cursul anului trecut, societatea care administrează clădirea a fost somată pentru remedierea defecţiunilor, reuşindu-se însă doar înlocuirea câtorva geamuri”, a spus viceprimarul Timișoarei, Traian Stoia (PSD).

Soluția cea mai bună, conform viceprimarului Traian Soia, ar fi ca după preluare Primăria Timișoara să pună în valoare monumentul.  Sau măcar să îl aducă într-o stare în care să nu reprezinte un pericol pentru cei din zonă.

 

„N-am găsit actul prin care s-a încredinţat turnul. Actul trebuie să existe undeva, dar n-am fost atât de deştepţi încât să-l găsim încă. Primăria ar trebui să îl ia înapoi. Cred că în următorul plen, dacă apucăm să dăm de hârtiile care lipsesc, vom putea propune ridicarea administrării. Vrem să îi dăm un aspect îngrijit, să putem investi în repararea lui”, a mai spus Traian Stoia.

 

 

 

 

sursa Foto: ziuadevest.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *