Linii de tramvai inierbate pe Calea Bogdanestilor, cu bani europeni

Linii de tramvai inierbate pe Calea Bogdanestilor, cu bani europeni

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Calea Bogdăneștilor din Timișoara se transformă în bulevard. Artera va suferi o schimbare spectaculoasă în cadrul unui proiect în valoare de peste 30 de milioane de euro, din care aproape 20 de milioane de euro reprezintă bani europeni.

Marți, 1 octombrie, la sediul Primăriei Timișoara, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și reprezentanții municipalității au semnat contractul de finanțare prin Regio-POR 2014-2020 pentru proiectul ”Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 5, Calea Bogdăneștilor”.

Proiectul prevede reabilitarea străzii Calea Bogdăneștilor de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii și până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul șoselei și încadrată de spaţii verzi cu arbori. Prin proiect se vor reabilita 2,25 kilometri de linie dublă, plus 0,45 kilometri – zona buclei de întoarcere, rezultând astfel, în total, 4,95 kilometri cale de rulare modernizată”, a informat ADR Vest. Interesant este faptul că linia de tramvai va fi înierbată, la finalul proiectului finanțat și cu bani europeni.

De asemenea, partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, iar pe Calea Bogdăneștilor se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete pe ambele sensuri.

Totodată, proiectul prevede reabilitarea unui număr de șapte stații de transport public pe traseul respectiv. Aceste stații vor fi iluminate și adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi, cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD și alte facilități. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere.

De asemenea, se vor amenaja peste 9.500 mp de spații verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create, și se va implementa un nou sistem de alimentare cu energie electrică în zonă.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *