Linia de tramvai de pe Ştefan cel Mare a fost inaugurată de primarul Nicolae Robu

Linia de tramvai de pe Ştefan cel Mare a fost inaugurată de primarul Nicolae Robu

- in Administratie, Locale, Slider
0

Linia de tramvai de pe strada Ştefan cel Mare din Timișoara a fost inaugurată, vineri seara, de către primarul Nicolae Robu. De luni, tramvaiele 4 şi 6 îşi vor relua traseul normal, pe strada Ştefan cel Mare.

Primarul Nicolae Robu a inaugurat, vineri seara, linia de tramvai proaspăt reabilitată de pe Ştefan cel Mare. Împreună cu angajaţi ai primăriei, edilul şef, a făcut o plimbare cu tramvaiul turistic pentru a vedea starea liniilor de tramvai. „Suntem în faţa unei lucrări foarte complexe, executate din fonduri europene, lucrare prin care întreaga tramă stradală a fost modernizată. Asta înseamnă că toate reţelele de utilităţi au fost schimbate, chiar traseele lor au fost modificate, s-au dus o parte din utilităţi sub trotuare şi a rămas sub carosabil numai ceea ce trebuie să fie în mod obligatoriu. Linia de tramvai a fost schimbată complet, şi se vor lăsa în final vor fi carosabile moderne pe ambele părţi, trotuare, spaţii verzi, pistă de biciclete. La ora actuală, avem finalizată partea de carosabil şi de trotuar, pe partea din dreapta pe sensul de mers dinspre Piaţa Traian spre AEM. Este finalizată lucrarea la linia de tramvai şi în seara aceasta o inaugurăm (n.r. – vineri seara), facem prima trecere peste ea şi de luni se va circula în mod normal. În partea din Traian înspre AEM, partea grea a lucrării a fost făcută. Mai este de lucru câteva săptămâni. Dacă vremea va fi prielnică, cu mobilizarea care a fost până acum, foarte bună, atunci este prosibil ca până la Crăciun să se finalizeze lucrările, mai puţin mici ajustări care vor rămâne pentru primăvară. Dacă vremea nu va fi favorabilă atunci lucrarea nu se va finaliza decât în primăvară”, a spus primarul Nicolae Robu.

Lucrările de reabilitare la liniile de tramvai au început în această primăvară, iar circulaţia tramvaielor şi a autoturismelor a fost redirecţionată. Reabilitarea liniilor a fost realizată printr-un proiect pe fonduri europene, iar investiţia se ridică la 5,5 milioane de euro.

IMG_20141205_194252 IMG_20141205_194309 IMG_20141205_195110 IMG_20141205_195119

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *