Liderul PSD Timișoara îl consideră vinovat și pe Alin Nica pentru problemele de la Colterm

Liderul PSD Timișoara îl consideră vinovat și pe Alin Nica pentru problemele de la Colterm

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Nu doar Dominic Fritz este vinovat pentru că societatea de termoficare Colterm a ajuns în situația de a primi o amendă de 21 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare, ci și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Cel puțin asta susține consilierul județean Mihai Ritivoiu, proaspăt ales președinte al PSD Timișoara.

Domnul Fritz declara că a făcut tot felul de demersuri amicale și neoficiale care nu s-au concretizat. Era bine dacă le făcea și oficial, și în timp util, să rezolvăm, să nu fi avut o amendă de 100 milioane lei. Totuși, ce a făcut domnul președinte Nica în acest sens? Dânșii sunt colegi de coaliție. Oare cumva domnul Nica a stat pe margine, a mimat implicarea în subiect și, de fapt, cu cinism l-a lăsat pe Dominic Fritz să-și rupă gâtul în această problemă, compromițându-și, probabil, șansa pentru un nou mandat, în loc să se implice ca și partener de coaliție și să intervină în rezolvarea problemei? Totuși, Alin Nica este președintele PNL Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș și s-ar presupune că ar avea un cuvânt poate mai influent la nivelul guvernului și al premierului, care este colegul lui de partid, decât domnul Fritz. Acest lucru nu s-a întâmplat și, din punctul meu de vedere, amândoi sunt răspunzători pentru situația dramatică de la Colterm”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Totodată, președintele PSD Timișoara i-a cerut premierului Florin Cîțu să sprijine financiar Colterm, mai ales în condițiile în care capitala Banatului contribuie cu sume uriașe la bugetul național.

Domnul premier a făcut o referire la faptul că Timișoara nu va primi bani pentru Colterm pentru că Timișoara este una dintre cele mai bine finanțate orașe din România și că primește suficienți bani. Domnule premier, Timișoara, de 30 de ani contribuie cu niște sume exorbitante la bugetul național. După București, suntem al doilea cel mai bogat oraș din țară și Timișoara are bani. Că banii ăștia ne sunt luați de la centru și redistribuiți pe niște criterii mai mult sau mai puțin arbitrare, este o chestiune pe care putem încerca să o înțelegem. În schimb, nu puteți veni să ne spuneți că avem suficienți bani în momentul în care, probabil, pentru prima oară Timișoara are nevoie într-o chestiune punctuală să nu primim bani, pentru că sunt banii noștri, sunt banii timișorenilor, ai timișenilor, nu sunt banii dumneavoastră”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *