Liderul PMP Timis: Nu ne dorim sa asistam din nou la guvernari false

Liderul PMP Timis: Nu ne dorim sa asistam din nou la guvernari false

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Deputatul Cornel Sămărtinean, care conduce și filiala județeană a PMP Timiș, a afirmat luni, 14 octombrie, că partidul din care face parte își dorește să intre la guvernare, însă nu în orice condiții. Prin urmare, parlamentul a anunțat că PMP are trei condiții. Și anume, alegerea primarilor și a președințiilor consiliilor județene în două tururi, înființarea unui minister pentru relația dintre România și Republica Moldova, precum și eliminarea pensiilor speciale.

Prima condiție solicitată noului guvern este ca prin Hotărâre de Guvern foarte repede să se schimbe legea astfel încât alegerea primarilor și a președinților de consilii județene să se facă în două tururi. Acum asistăm la cazuri în care primarul este ales de sub 20% din populația de acolo de unde este primar. Este inacceptabil ca un primar care are susținere sub 20% să ne reprezinte. O altă condiție este crearea unui minister pentru relația dintre România și Republica Moldova, care să încerce să armonizeze la un moment dat posibilitatea unificării României cu Republica Moldova. O altă condiție importantă pe care noi o cerem se referă la renunțarea la pensiile speciale. Nu ne gândim la pensiile de serviciu, ne referim la pensiile speciale ale parlamentarilor, ale primarilor, ale altor categorii sociale care astăzi primesc aceste pensii speciale. Noi cerem eliminarea acestor pensii speciale din legislația actuală“, a detaliat Cornel Sămărtinean.

Șeful PMP Timiș a mai precizat că noul guvern care urmează să fie format trebuie să fie unul al “rezultatelor pe care românii le așteaptă. Nu ne dorim să asistăm din nou la guvernări false, pe prosteală, ne dorim un guvern al faptelor, al așteptărilor, pe care azi românii le au de la o nouă conducere la nivel de guvern. Nu suntem nici împotriva alegerilor anticipate, dar realizarea lor astăzi este aproape imposibilă. PMP dorește să intre la guvernare, dar nu în orice condiții, avem câteva condiții clare“.