Liceul Teoretic “IRIS” reabilitat cu fonduri europene. Ce prevede proiectul de aproape opt milioane lei?

Liceul Teoretic “IRIS” reabilitat cu fonduri europene. Ce prevede proiectul de aproape opt milioane lei?

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Liceul Teoretic ”Iris” din Timișoara, singurul din vestul țării destinat copiilor cu deficiențe de vedere și nevăzători, va fi reabilitat cu fonduri europene. Vineri, 25 ianuarie a fost semnat contractul de finanțare, iar lucrările propriu-zise ar putea începe chiar în toamnă. Investiția se ridică la 7,7 milioane de lei.

Proiectul înseamnă foarte mult pentru noi, pentru că aduce foarte multe beneficii. Lărgirea ușilor le vor permite elevilor cu deficiențe locomotorii să se deplaseze mai ușor, de asemenea accesibilizarea toaletelor este esențială, accesibilizarea căilor de acces în cele patru puncte de intrare în școală prin realizarea rampelor, sunt lucruri foarte importante pentru noi. În ultimul timp numărul este constant, în jur de 220 de elevi, avem copii cu deficiențe vizuale și deficiențe asociate, în ultimul timp numărul lor crescând, avem copii cu deficiențe locomotorii, cu sindrom Down, cu autism. Am vorbit cu conducerea Liceului de Chimie Industrială Azur, să găsim găzduire acolo în perioada în care se vor face lucrările”, a spus directorul Liceului Teoretic ”Iris”, Elena Rein.

Vor fi realizate lucrări de anvelopare a clădiri, reabilitarea termică a planşeului peste subsol şi a învelitorii imobilului, iar șarpana clădirii va fi demolată ți realizată una nouă. De asemenea, investiția are o componentă care vizează utilizarea surselor regenerabile de energie, prin amplasarea de panouri fotovoltaice şi solare, pentru încălzire, respectiv răcire, prepararea apei calde de consum şi energie electrică.

Și în anul 2019 la nivelul CJT va rămâne o prioritate atragerea de fonduri europene. Astăzi am semnat un proiect demarat în 2018, iar în perioada următoare vom da în lucru proiectarea și licitația pentru execuția propriu-zisă. Este un proiect foarte important prin prisma domeniului către care se îndreaptă și anume învățământul special pentru copii cu dizabilități. Vom reabilita, moderniza, consolida, accesibiliza spațiile de la Liceul Special Iris, unde activează aproximativ 220 de copii cu probleme de vedere și alte probleme asociate. Este important acest proiect pentru că vom aduce condițiile de școlarizare la condiții maxime și optime pentru desfășurarea nivelului educațional”, a spus Călin Dobra, președintele CJT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *