Liceul MIU, aflat în centrul Timișoarei, va fi modernizat. Valoarea investiției

Liceul MIU, aflat în centrul Timișoarei, va fi modernizat. Valoarea investiției

Reprezentanții Primăriei Timișoara se laudă cu faptul că, până în anul 2021, una dintre cele mai importante clădiri din centrul orașului, aflată într-o stare avansată de degradare va fi reabilitată. Și anume, imobilul care găzduiește Liceul MIU, care ar urma să fie modernizat în urma unei investiții de nouă milioane de lei.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, spune că săptămâna trecută a expirat termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru execuția consolidărilor, reabilitării fațadelor, tâmplăriei, acoperișurilor din cadrul Liceului “Ion I.C. Brătianu”. “Au fost înregistrate două oferte care vor intra în evaluare. Clădirea impozantă, situată în centrul Timișoarei, a fost subiectul proceselor de retrocedare până în urmă cu 2 ani, procese câștigate de către Primărie. Am demarat imediat studiile preliminare și documentațiile pentru reabilitarea fațadelor, acoperișului și consolidări, astfel încât această clădire să își recapete strălucirea. Proiectul, cu valoare istorică și funcțională, estimat la peste 9 milioane de lei, poate fi astfel finalizat până în 2021“, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

Liceul MIU a adăpostit parțial încă din secolul XIX cursurile școlilor de fete ale surorilor din ordinul Notre Dame. Parterul, care are trei ferestre spre piaţă şi spre strada Lucian Blaga, este asemănător cu cel al Palatului Dicasterial, fiind construite în acelaşi deceniu. Cursurile şcolilor de fete conduse de călugăriţele care le pregăteau pentru viaţa de familie şi societate s-au desfăşurat în această clădire între anii 1858 şi 1881, iar în secolul XX au fost adăugate noi spații construite în stil similar.