Liceul Lenau, la un pas de a fi reabilitat. Muncitorii vor fi nevoiți să muncească și iarna

Liceul Lenau, la un pas de a fi reabilitat. Muncitorii vor fi nevoiți să muncească și iarna

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0
liceul lenau

Clădirea care adăpostește liceul din Timișoara care a dat doi laureați Nobel se pregătește să sufere o transformare spectaculoasă.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că au fost depuse două oferte de execuție pentru restaurarea fațadelor, curților și porții Liceului “Nikolaus Lenau”.

Termenul de execuție este de maxim opt luni, iar ofertanții au fost anunțați prin intermediul documentației că vor trebui să aibă mijloace tehnice de a lucra și pe timp nefavorabil (schele încălzite etc.). Suntem optimiști că lucrarea poate fi finalizată în timp util pentru sărbătoarea liceului de anul viitor“, a afirmat viceprimarul Dan Diaconu.

Liceul Lenau va marca în 2020 nu mai puțin de un secol de activitate.

Clădirea care adăpostește Liceul Nikolaus Lenau a fost construită în anii 1878 – 1879 pe locul vechiului teatru comunal și fosta primărie rasciană. Noul edificiu a fost construit de către arh. Ioan Reiber pe vechea bază folosindu-se și unii pereți din clădirea teatrului. În vechea clădire a concertat Franz Liszt, a dirijat Johann Strauss – fiul, iar poetul Mihai Eminescu a participat la prezentarea unor spectacole.